Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Μη με ρωτάς ποια είναι αυτή που..


Περπατάει σε βρώμικα μέρη της πόλης με το γνωστό psycho βλέμμα της, το περίεργα κουρεμένο κεφάλι, το χαμόγελο που μόνο ερωτήσεις προσφέρει…

Άλλοτε ντυμένη σαν party animal, άλλοτε με ένα μπλε see through μπλουζάκι και άλλοτε σαν μία τυχαία χίπισσα. Επίσης θυμάμαι μία γούνα και κάποιες άλλες φορές φόρμα, κουκούλα, σουφρωμένα χείλη και κάλτσα πάνω από το γόνατο. Πληροφορίες λένε ότι είσαι γενικά… ‘’κομπλέ’’.

Ω, δικέ μου είναι τυπάκι το μωρό…

Ναι ξέρω, συχνάζει σε μέρη που ο καφές διασχίζει το λαρύγγι σου ενώ τα αυτιά σου λούζονται με απαλούς jazz ήχους. Διαβάζει βιβλία και τα μάτια της αστράφτουν πίσω από τα μαύρα κοκάλινα Ray Ban γυαλιά της. Με την βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής της φυλακίζει ξανά και ξανά τον εαυτό της. Το βράδυ θα την δεις με τα παιδιά της πλατείας να την αράζει κάπου χύμα. Αν πάλι την πετύχεις να απολαμβάνει το ποτό της περιτριγυρισμένη από σηκωμένους γιακάδες.. μην απορήσεις.

Μην απορήσεις γιατί πολύ απλά… είναι γυναίκα. Και δεν είναι μία οποιαδήποτε γυναίκα. Είναι η γυναίκα που προκαλεί και αδυνατεί να καταλάβει που αποσκοπούν οι προκλήσεις της. Τόσο ρηχή αλλά και τόσο διαβασμένη έχει μείνει κρεμασμένη από την λέξη κουλτούρα. Culture που λένε και τα αγγλά. Είναι αυτή που αναζητεί στοιχεία από δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους.


Καυλώνει με την αλητεία
και από την άλλη χωρίς τα φράγκα
δεν υφίσταται.

5 σχόλια:

Άννα-Μαρία Ιακώβου είπε...

ωραία

Carlito είπε...

Εκπληκτική. Πιστεύω θα την πετύχω κάποιο βράδυ στην Καρύτση.

Καλησπέρα..

Constantine είπε...

Σας ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

πρόκληση για τη πρόκληση, κουλτούρα για τη ποζεριά, θύματα του τίποτα που έχουν τις τιμητικές τους στα μπλογκ..ποτέ και σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το απλό και καλό..τι κρίμα..(αμφιθυμικό πικρόχολο χαμόγελο):)ακριβής και τέλεια περιγραφή του άνευ σημασίας υπάρχω για να φαίνομαι!!

Constantine είπε...

@ανωνυμε δεν εχω προβλημα με το υπαρχω για να φαινομαι αρκει να το υποστηριζεις και να το δηλωνεις. Να το παραδεχεσαι! Τουλαχιστον θα ειναι ΑΛΗΘΙΝΟ.